Op 16 maart vindt het eerste evenement ‘Café de Oogst’ plaats, georganiseerd door Suka Bumi. Tijdens dit evenement staat het visuele aspect van onze gedeelde cultuur centraal. Diverse gastsprekers komen vertellen over hoe hun Indische, Molukse of Papua-roots hun visuele werk beïnvloedt. Daarnaast wordt er op verschillende manieren aandacht geschonken aan het visueel vastleggen van immaterieel erfgoed.
Verwacht interessante gasten en natuurlijk gezelligheid!
Meer informatie hierover lees je in dit artikel.
Over Café de Oogst
Hoe laat jij je als maker inspireren door je wortels? Die vraag staat centraal bij Café de Oogst, een cultureel evenement georganiseerd door Suka Bumi. Hier brengen we verhalen samen uit de Indische, Molukse en Papua cultuur, en bespreken we hoe die visueel kunnen worden vastgelegd én doorgegeven. Verwacht een programma waar makers met verschillende expertises je meenemen door hun proces en vertellen hoe zij komen tot hun oogst.
Vanwaar de naam?
Denk bij ‘oogst’ aan een unieke vrucht die je zelf hebt gekweekt. Dat proces begint bij je eigen wortels. Als je die uit de grond trekt, kan je bepalen welke aspecten je wilt bewaren of achterlaten. Door dat wat je meeneemt te koesteren en te voeden, ontstaan er nieuwe vruchten. De oogst staat daarom voor een zichtbaar resultaat van jouw persoonlijke verhaal.
Het idee achter Suka Bumi
Schrijf je het aan elkaar, dan staat het voor ‘bron van geluk’. Zet je er een spatie tussen, dan betekent het ‘ik hou van de aarde’. Beide betekenissen sloten naadloos aan op onze behoefte om aspecten van onze gedeelde Indische cultuur in kleding vast te leggen. Deze visuele manier van denken was ook de grondslag voor Café de Oogst. Naast het samenbrengen van makers en verhalen, leggen we het evenement ook visueel vast, bijvoorbeeld door live tekeningen en één-op-één sessies.
Aanmelden kan gratis via:
https://cafedeoogst.suka-bumi.com/#Tickets
Dit evenement wordt mede mogelijk gemaakt door de regeling 'Houd je erfgoed levend' van het vfonds.